شوروم کابین پلاس
پروژه مشترک با همکاری کابین پلاس
طراحی و اجرای کابین آسانسور
طراحی داخلی 130 متری
طراحی داخلی و اجرای فول فرنیش واحد ۱۳۰ متری پروژه واقع در خیابان فردوس غرب
طراحی داخلی 100 متری
طراحی داخلی و اجرای فول فرنیش واحد ۱۰۰ متری پروژه واقع در خیابان فردوس غرب
طراحی و نظارت پروژه ویلایی دربندسر

اطلاعات تماس

طراحی آشپزخانه

بررسی سبک ها و نکات مهم در طراحی آشپزخانه
هیچ می دانید اگرپزخان نوع دکوراسیون منزل را همچون سلیقه تان طراحی کنید چه تاثیری بر آرامش روح و روان شما خواهد داشت. آشپزخانه به عنوان قلب خانه لقب گرفته است. اگر آشپزخانه از یک رنگ آمیزی و چیدمان معمولی برخوردار باشد هیچ تأثیری جز خستگی، کسالت و روح افراد خانه به ویژه خانم ها نخواهد گذاشت. اگر کمی با دقت و حوصله به این موضوع بنگریم متوجه خواهید شد که چرا این سال‌ها حضور خانواده ها در رستوران ها پررنگ تر از سابق شده است.

در طراحی آشپزخانه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
اولین قدم در طراحی آشپزخانه تعیین سبک مورد نظرتان است. می توانید با استفاده از سلیقه خود و نوع دکوراسیون کلی خانه سبک مورد نظرتان را انتخاب کنید. این کار، هارمونی منزل شما را حفظ کرده و آشپزخانه ای زیبا تر در اختیار شما قرار می دهد. آیا با سبک های مختلف آشپزخانه آشنایی دارید؟
سبک‌های مختلف آشپزخانه
سبک مدرن
سبک مدرن یکی از پرطرفدارترین سبک‌های آشپزخانه در دنیاست. علت اصلی محبوبیت این سبک اجتناب از شلوغی و تزئینات اضافی است. از اصول مهم این سبک کابینت‌های بدون قاب، اجزای براق و ساده با خطوط افقی یا عمودی است. کابینت‌ها معمولاً با دستگیره‌های توکار و گاهی بدون دستگیره طراحی می‌شوند.
صفحه رویه کابینت در این سبک کم نقش و نگار است و کاشی‎های بین کابینت‌ها به صورت ساده و براق انتخاب می‌شوند .یک عنصر اساسی که فضای آشپزخانه مدرن را دوست‌داشتنی‌تر می‌کند، استفاده از رنگ‌های خنثی مانند سفید، کرم، طوسی روشن هست.

• سبک مینیمال
تمرکز اصلی سبک مینیمال فقدان عناصر زیاد و وجود فضایی تمیز و خلوت است. در طراحی یک آشپزخانه مینیمال، از ساده‌ترین اشیا و طرح‌ها استفاده شده و همه لوازم آشیزخانه داخل کابینت‌ها چیده شده است. آشپزخانه مینیمال اساسا تک‌رنگ است .

• سبک کلاسیک
کابینت کلاسیک اکثرا از چوب ساخته شده است در سبک کلاسیک از ابزارها و ستون ها بسیار استفاده میشود. به خاطر اینکه چوب، قدیمی ترین ماده سازنده کابینت می باشد. چوب جنگلی بهترین گزینه است و اگر سند یا پتینه شود، نمای بسیار زیبایی پیدا می کند. این سبک با الگوهای رنگی خنثی و ساده و جزئیات کاملا شکیل همراه است. مسلماً یک آشپزخانه کلاسیک می تواند خیلی ساده یا خیلی پر زرق و برق باشد.

• سبک نئوکلاسیک
همان طور که از اسم این کابینت بر می‌آید، کابینت نئوکلاسیک ترکیبی از سبک مدرن و کلاسیک است و طبیعی است که تا حدودی، ویژگی‌های هر دو را در بر می‌گیرد. طراحان و دیزاینرهای دکوراسیون منزل، از آمیختگی و ترکیب این دو سبک اصلی، نوعی دیگر از طراحی کابینت را ارائه داده‌اند که به کابینت نئوکلاسیک معروف است.

• سبک روستایی
این نوع آشپزخانه فضایی مانند یک خانه روستایی را ایجاد می‌کند. در این سبک، آشپزخانه دارای فضایی ساده و دوست‌داشتنی است .چوب عنصر اساسی در این سبک است. از رنگ‌های مختلف مانند زرد، قرمز، قهوه‌ای می‌توان در طراحی این نوع آشپزخانه استفاده کرد، فقط باید با هم هماهنگ باشند.
کابینت‌ها، خصوصاً ردیف بالایی برای سهولت دسترسی بدون درب هستند. اجاق گاز یکی از سه راس مثلث کار می‌باشد، بنابراین نقش مهمی در طراحی آشپزخانه دارد. در این سبک از گازهای مبله استفاده می‌شود. استفاده از کفپوش‌های چوبی مانند پارکت، لمینت و یا کاشی و سرامیک‌های طرح چوب، بهترین انتخاب برای اجرای سبک مزرعه است.
طراحی یک شومینه حتی به صورت نمادین و غیرکاربردی با استفاده از آجر، این سبک را کامل‌تر می‌کند. وجود یک میز به عنوان میز کار در این سبک لازم است. یکی دیگر از راس‌های مثلث کار محل شستشو است که بهتر است از سینک سرامیکی با لگن‌های عمیق با ساختاری محکم استفاده شود.

• سبک راستیک
سبک راستیک راحتی و حس “در خانه بودن” را به همراه دارد .وجود الوار، سنگ و وسایل باکیفیت از ویژگی‌های این سبک است. لوازم آشپزخانه آنتیک و قدیمی در این سبک نقش مهمی دارند و حضور یک بخاری دکوراتیو به فضا گرمی می‌بخشد. نوع معماری نیز در این سبک مهم است. دیوارهای سنگی، سقف چوبی و استفاده از آجر نشان از یک آشپزخانه راستیک دارد. وجود کانتر چوبی با گوشه‌های مورب و سینک کلاسیک می‌تواند این سبک را کامل‌تر کند .
استفاده از رنگ‌های گرم با طرح چوب برای کابینت‌ها از خصوصیات سبک راستیک است. به کار بردن متریال دیگری مانند سنگ به جای چوب برای صفحه روی کابینت، یکنواختی را از بین می‌برد. همچنین برای راحتی بیشتر در این نوع آشپزخانه می‌توانید برای پرده‌ها یا درب قفسه‌ها، پارچه را وارد آشپزخانه کنید.

• آشپزخانه سبک صنعتی

آشپزخانه های صنعتی امروزه رواج بیشتری پیدا کرده اند. مطمئنا با شنیدن اسم صنعتی هرکسی یک پس زمینه ای از طراحی صنعتی در ذهن خودش مجسم می کند. متریال هایی که در آشپزخانه صنعتی استفاده می شود عمدتا بتن، فلز و یا چوب هستند. در عین اینکه این متریال ها با هم متفاوت هستند، به خوبی با هم ارتباط برقرار می کنند. استفاده از شلف های افقی در این سبک از آشپزخانه رواج دارد. در آشپزخانه سبک صنعتی می توان از دیوارهای آجری، چوب فرسوده، کف پوش بتنی، لوله های آهنی برای تهویه هوا و حتی فلزهای کهنه و فرسوده استفاده شود اما چیزی که به این اجزا زیبایی می دهد ترکیب و طراحی درست آن هاست.

کمی با سبک های معماری کابینت ها با هم آشنا شدیم. البته تعداد سبک ها بسیار زیاد است . حالا با هم می توانیم نکات مهم در آشپزخانه را بررسی کنیم.

1.توجه به مثلث کار:
مثلث کار یک مثلث فرضی است و سه راس آن شامل “سینک ظرفشویی”، “اجاق گاز” و “یخچال” می‌باشد. رابطه این سه عنصر در آشپزخانه بسیار حائز اهمیت می باشد و باید به گونه‌ای باشد که نه آنقدر فاصله بین آن‌ها زیاد باشد که موجب رفت‌وآمد طولانی شوند و نه آنقدر کم و تنگاتنگ باشد که موجب تداخل و اختلال در مسیر رفت‌وآمد. در آشپزخانه‌های کوچک چیدمان این سه عنصر ممکن است به صورت خطی انجام شود
2. نور و تهویه مناسب
نور طبیعی در آشپزخانه جز الزامات نیست ولی می تواند بسیاز تاثیر مثبت در فضای آشپزخانه و طراحی آن بگذارد. میتوان بنا به طراحی پروژه و با در نظر گرفتن اهمیت آشپزخانه در خانه پلان رو به گونه ای طراحی کرد که آشپزخانه از پنجره ای مطلوب بهره مند باشد. که علاوه بر نور طبیعی مناسب تهویه ای خوب هم ایجاد میکند. البته استفاده از تهویه مصنوعی در آشپزخانه حتی در صورت وجود پنجره، ضروری و لازم است.
بهتر است اجاق گاز هیچ‌گاه در نزدیکی پنجره یا جریان مستقیم تهویه نباشد. سینک ظرف‌شویی یکی از بهترین عناصری است که می‌تواند برای قرارگیری در نزدیکی پنجره انتخاب شود، زیرا جریان مستقیم هوا موجب خشک شدن فضای مرطوب سینک ظرف‌شویی می‌شود.
3.توجه به جنس و متریال
در طراحی دکوراسیون آشپزخانه جنس کابینت‌ها، کف‌پوش و بدنه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در کف‌سازی و بدنه آشپزخانه از مصالح مقاوم در برابر آتش و رطوبت استفاده می‌شود. سرامیک یکی از بهترین متریال‌ها برای این منظور است که علاوه بر دو فاکتور مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، دارای تنوع در طرح و قیمت مناسب است. در طراحی داخلی آشپزخانه به هیچ وجه از متریال لیز و لغزنده استفاده نمی‌شود.
4.ترکیب رنگی آشپزخانه:
ترکیب رنگ در آشپزخانه تحت تاثیر بخش‌های مختلف فضای داخلی می‌تواند انتخاب شود. اگر فضای آشپزخانه‌ کوچک است، استفاده از رنگ‌های روشن و براق مناسب تراست.

علیرضا جبلی

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *